Kouluvierailut

Haluatko oppia saamelaisista ja saamelaiskulttuurista? Tilaa kouluvierailija koulullesi!

Dihtosis-hankkeen puitteissa tarjoamme yläkouluille saamelaisaiheisia kouluvierailuita suomen kielellä ympäri maan. Tunti sisältää info-osuuden sekä toiminnallisia harjoituksia. Tilaa vierailu ja tutustu yhdessä oppilaidesi kanssa teemaan syvemmin!

Kouluvierailut toteutetaan ympäri maan 1.2-31.5.2019 ja 17.9.2019-31.5.2020 välisinä aikoina. Vierailijoina toimivat tehtävään koulutetut saamelaisnuoret. Vierailun pituus on pääsääntöisesti oppilaitoksesta riippuen 75-90 minuuttia kestävä opetustuokio. Vierailu sisältää lyhyen infon saamelaisesta kulttuurista sekä toiminnallisia tehtäviä, joiden kautta oppilaat itse pääsevät pohtimaan aihetta yhdessä vierailijan ja opettajansa kanssa. Kouluvierailut ovat suunnattu yläkoululaisille. Kouluvierailuiden info-osuus sekä toiminnalliset harjoitteet mukailevat menetelmäpakan sisältöä.

Vierailuita voi tilata pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Tampereelle, Jyväskylään, Ouluun ja Rovaniemelle sekä näiden lähialueille. Mahdollisuuksien mukaan myös muut paikkakunnat vierailijoista riippuen. Jos oppilaitoksesi sijaitsee muulla paikkakunnalla, eikä vierailu ole mahdollinen tai oppilaasi ovat muulla luokka-asteella kuin yläkoulussa, voit tilata meiltä menetelmäpakan aiheesta opetuksen tueksi. Vierailut ovat oppilaitoksille maksuttomia.

Voit tilata kouluvierailun koulullesi tästä.