SkammâČuõvv -kulttuurileiri

SkammâČuõvv on 13 – 17-vuotiaille saamelaisnuorille tarkoitettu valtakunnalllinen ja maksuton viikonloppuleiri, joka järjestetään Oulussa 23.-25.10.2020.

14.10.2020
SkammâČuõvv -kulttuurileiri on peruttu koronaviruspandemian ja vallitsevan tilanteen vuoksi.

 

Leirillä syvennytään saamelaiskulttuuriin työpajatyöskentelyn avulla. Leirin työpajoina ovat nykytanssi, sarjakuva ja saamenkäsityö (hopeatyöt) .

Kukin ilmoittautuu yhteen työpajaan. Osallistujat ovat vakuutettuja koko leirin ajan ja sen lisäksi he saavat pientä matka-avustusta. Majoituspaikan löytämisessä autetaan tarvittaessa. Leirillä tarjotaan lämpimät ruuat ja välipalat.

Kuljetukset Ouluun

 Leirille pääsee bussikyydillä Utsjoen ja Karigasniemen kautta Ouluun, ja muut pysähdyspaikat ovat Inari, Ivalo, Vuotso, Sodankylä, Rovaniemi ja Kemi. Matkan aikana on yksi 45 min ruokatauko. Kuljetus on ilmainen.

Oulun eteläpuolelta tulevat nuoret saavat matkustustuen julkisiin kulkuneuvoihin. Säilytäthän matkalippusi. Lisäksi Oulun kaupungin sisällä kuljetukset toimivat majoituspaikoista kulttuuritalo Valveelle ja takaisin.

Ilmoittautuminen

Sitovat ilmoittautumiset leirille viimeistään ma 12.10.2020 vastaanottavat läänintaiteilija Milja Guttorm, milja.guttorm(at)taike.fi  0295 330 865 tai nuorisosihteeri Elli-Marja Hetta, elli-marja.hetta(at)samediggi.fi / 050 382 5179. Ilmoita ilmoittautuessasi erityisruokavaliosi, yhteiskuljetukseen osallistuminen ja työpaja, johon aiot osallistua.

Majoitus

Jokainen hankkii itselleen majoituspaikan, mutta jos sellaista ei löydy, läänintaiteilija Milja Guttorm ja nuorisosihteeri Elli-Marja Hetta avustavat majoituspaikan löytämisessä.

Korona-ohjeet

Pidämme leirillä huolta käsihygieniasta. Leirillä on käsidesipulloja ja kasvomaskeja tarvittaessa. Ethän tule sairaana leirille. Ethän myöskään tule leirille, jos olet tullut ulkomailta viimeisen kahden viikon aikana. Kädet desinfioidaan eteisessä tullessa ja lähtiessä ja aina ennen ruokailuja. Käymme läpi korona-ohjeet leirin aluksi.

Vakuutukset

Osallistujat ovat vakuutettuja koko leirin ajan järjestäjän toimesta.

 

Leirin ohjelma:

 

 

Muita tapahtumia