Dihtosis-hanke hakee työpajaohjaajia kouluvierailuihin

Saamelaiskäräjien nuorisoneuvoston ja Nuorten Akatemian Dihtosis-hankkeessa tarjotaan kouluille saamelaisteemaisia kouluvierailuja. Haemmekin nyt innokkaita yli 18-vuotiaita saamelaisnuoria ympäri Suomea kouluvierailijoiksi lukuvuoden 2020-2021 aikana toteutettaviin vierailuihin.

Vierailijoiden tehtävänä on itsenäisesti pitää saamelaiskulttuurista kertova vierailu ala- tai yläkoulussa. Vierailu koostuu saamelaiskulttuurin esittelystä sekä toiminnallisista harjoituksista. Työpajojen tarkoitus on levittää tietoa saamelaisista ja saamelaiskulttuurista valtaväestön nuorille. Vierailun kesto on pääsääntöisesti 75–90 minuuttia, riippuen oppilaitoksen tuntien pituudesta. Vierailijoita haetaan koko Suomen alueelta ja erityisesti mm. pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Jyväskylään, Tampereelle, Ouluun ja Rovaniemelle. Kouluvierailut toteutetaan pääasiassa koulupäivien aikana ajalla 1.11.2020.-31.5.2021.

Kouluvierailijoille pidetään etäyhteyksin koulutus maanantaina 19.10.2020. Koulutukseen osallistuminen on edellytys vierailijana toimimiseen. Koulutuksesta ei makseta palkkiota.

Kouluvierailuista maksetaan 56 € / vierailu sekä matkat vierailukohteeseen. Kouluvierailuita voidaan pitää myös etäyhteyksin. Kouluvierailuiden määrä riippuu tilauksista ja vierailijan omista aikatauluista.

Odotamme kouluvierailijoilta saamelaiskulttuurin tuntemusta, innokasta asennetta ja otetta kouluvierailun vetämiseen sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.

Toimita vapaamuotoinen hakemuksesi 9.10.2020 klo 16.00. mennessä osoitteeseen: elli-marja.hetta(at)samediggi.fi tai  ulla.saalasti(at)nuortenakatemia.fi

 

Lisätietoja:

 

Saamelaiskäräjät:

Nuorisosihteeri

Elli-Marja Hetta

puh. 010 8393134, elli-marja.hetta(at)samediggi.fi

 

Nuorten Akatemia

Projektipäällikkö, Ulla Saalasti

Puh. 040 567 4203

ulla.saalasti(at)nuortenakatemia.fi

 

http://www.dihtosis.fi


Tutustu myös