Saamenkielinen ryhmächat avautuu

”Haluamme tarjota kaikille saamelaisnuorille, asuinpaikasta riippumatta, mahdollisuuden olla yhteydessä toisiin saamelaisnuoriin”, kertoo Nuorisoneuvoston puheenjohtaja Anni-Sofia Niittyvuopioa ryhmächatin tavoitteesta. Ryhmächatin järjestäminen on juuri nyt erityisen ajankohtainen, kun koronaviruksen vuoksi nuorten fyysisiä tapahtumia ja tapaamisia siirretään ja perutaan.  ”Ryhmächat mahdollistaa tänä aikana sosiaaliset kontaktit muihin nuoriin”, hän jatkaa.

Nuorisoneuvoston uuden tieto- ja neuvontasivuston nuor.fi teemana on yhteisöllisyys. Ryhmächat tullaan tarjoamaan vuorotellen kaikilla Suomessa puhutuilla saamenkielillä ja suomenkielellä seuraavasti:

                    ke 8.4.2020 klo 19-20 pohjoissaame

                    ke 15.4.2020 klo 19-20 inarinsaame

                    ke 22.4.2020 klo 19-20 koltansaame

                    ke 29.4.2020 klo 19-20 suomi

Chateissa keskustellaan tietystä teemasta chat-ohjaajan luotsaamana. Ohjaajina toimivat nuoret ja/tai aikuinen ammattilainen. Keskustelu tapahtuu nimimerkillä hyvien käytöstapojen mukaisesti.

Ryhmächat löytyy www.nuor.fi -sivujen SINUN YHTEISÖ -osiosta. Sivua päivitetään esimerkiksi  tulevien ryhmächattien aikataulujen ja teemojen osalta.”Toivomme mahdollisimman monen tulevan linjoille keskustelemaan ja  seuraamaan chattia, otamme myös vastaan ideoita ja ajatuksia ryhmächatin kehittämisestä”, Anni-Sofia lopettaa.

 

Lisätietoja:

Anni-Sofia Niittyvuopio

puheenjohtaja

040708 2072

anni-sofia.niittyvuopio(@)samediggi.fi