Mielenterveys

Mielenterveys on osa tärkeä hyvinvointia. Se on monitahoinen aihe, mihin liittyy muun muassa sosiaaliset suhteet, somekäyttäytyminen sekä myös oikeus saada apua äidinkielellään. Mielenterveyttä voi ylläpitää pienin tavoin ja toisaalta välillä voi olla viisasta kääntyä ammattiavun puoleen. Mieli on mutkikkuudessaan ihmeellinen työkalu, josta huolehtiminen kannattaa aina. Tälle sivulle kokoamme mielenterveyteen liittyviä artikkeleita.

Saamen kieli mielenterveystyössä

Mielenterveyden ammattilaisen Niila Rahkon unelmana on saamelaiskulttuurinmukaiset sote-palvelut Saamenmaalla. Millaisessa asemassa saamen kieli on mielenterveystyössä, entä mitä masennus oikein onkaan? Lue myös Rahkon vinkit someen!

Taakkasiirtymä

Utsjokelainen lääkäri Heidi Eriksen on syventynyt urallaan mielenterveyteen. Hän kokee työssään, kuinka periytyvät traumat saattaa heittää varjoja sukupolvienkin takaa. Kulttuuri elää kuitenkin vahvana niin vasta- kuin myötätuulessa, yksin kuin yhdessäkin. Iloa ja ylpeyttä identiteetistä ja juurista on aina löydettävissä, ja apukeinoja tarjolla!


Aiheesta lisää