Nuorisoneuvosto osallistui YK:n alkuperäiskansojen pysyvään foorumiin

Saamelaiskäräjien nuorisoneuvoston puheenjohtaja Rosa-Máren Juuso ja varapuheenjohtaja Helmi Ljetoff osallistuivat YK:n alkuperäiskansojen pysyvään foorumiin (UNPFII) New Yorkissa. Foorumin 23. istunnon teemana on alkuperäiskansojen itsemääräämisoikeuden vahvistaminen YK:n alkuperäiskansojen oikeuksia koskevan julistuksen yhteydessä: alkuperäiskansojen nuorten äänen korostaminen.

Sápmi Pride: yhdessä ihmisoikeuksien puolesta

Sateenkaaren värisen Saamen lipun alle kokoonnutaan kesäisin puolustamaan ja juhlistamaan yhdenvertaisuutta sekä oikeutta rakastaa. Mutta mitä tapahtuman taustalla on, entä kuinka lähteä mukaan toimintaan? Näihin vastaa sateenkaarisaamelainen Anne Olli. Lue myös vinkit tapahtumajärjestämiseen!

Sateenkaarisanastoa saameksi

Nuorisoneuvoston kääntämä seksuaalisuuden sanakirja tarjoaa tiiviin tietopaketin kaikilla kolmella saamen kielellä. Vuonna 2018 aloitettu ja 2019 valmistunut käännösprojekti lähti liikkeelle, kun haluttiin tarjota nuorille tietoa seksuaalisuudesta ja samalla kannustaa saamen kielen käyttöön.

Turvallisen tilan ohjeistus

Nuorisoneuvoston turvallisen tilan ohjeistus on muun muassa koulujen, järjestöjen, työpaikkojen ja tapahtumien käytettäväksi ja niillä luodaan tasa-arvoista toimintaa. Kaikille turvallisen ja mukavan tilan luominen on tärkeää myös saamelaisyhteisön sisällä.

Ajankohtaista

Tieto- ja neuvontasivusto

Sivusto on suunnattu Sinulle, saamelaisnuori, asuitpa missä päin maailmaa tahansa! Haluamme, että löydät täältä TIETOA sinua askarruttavista kysymyksistä, erityisesti sellaisista, jotka liittyvät saamelaisuuteen. Haluamme NEUVOA, jos haluat huolesi tai kysymyksesi kanssamme jakaa. Lisäksi haluamme juuri Sinut mukaan kehittämään sivuja, jakamaan omaa arkeasi tai muuten vain chättäilemään yhdessä muiden nuorten kanssa.