Nuorisoneuvosto osallistuu YK:n alkuperäiskansojen pysyvään foorumiin

Nuorisoneuvoston varapuheenjohtaja Maria Mäkinen osallistuu YK:n alkuperäiskansojen pysyvään foorumiin (UNPFII) 25.4.-5.5.2022 New Yorkissa. Foorumin 21. istunnon pääteemana on “Indigenous peoples, business, autonomy and the human rights principles of due diligence including free, prior and informed consent”.

Taakkasiirtymä

Utsjokelainen lääkäri Heidi Eriksen on syventynyt urallaan mielenterveyteen. Hän kokee työssään, kuinka periytyvät traumat saattaa heittää varjoja sukupolvienkin takaa. Kulttuuri elää kuitenkin vahvana niin vasta- kuin myötätuulessa, yksin kuin yhdessäkin. Iloa ja ylpeyttä identiteetistä ja juurista on aina löydettävissä, ja apukeinoja tarjolla!

Saamelaiskäräjien nuorisoneuvosto ja eduskuntapuolueiden nuorisojärjestöt: Saamelaiskäräjälaki on uudistettava nyt

Saamelaiskäräjien nuorisoneuvosto, Demarinuoret, Kokoomusnuoret, Vihreät nuoret, Vasemmistonuoret, RKP-nuoret, KD Nuoret ja Liike Nyt Nuoret vaativat saamelaiskäräjälain uudistamista YK:n ihmisoikeuskomitean velvoitteen mukaisesti.

Turvallisen tilan ohjeistus

Nuorisoneuvoston turvallisen tilan ohjeistus on muun muassa koulujen, järjestöjen, työpaikkojen ja tapahtumien käytettäväksi ja niillä luodaan tasa-arvoista toimintaa. Kaikille turvallisen ja mukavan tilan luominen on tärkeää myös saamelaisyhteisön sisällä.

Ajankohtaista

Tieto- ja neuvontasivusto

Sivusto on suunnattu Sinulle, saamelaisnuori, asuitpa missä päin maailmaa tahansa! Haluamme, että löydät täältä TIETOA sinua askarruttavista kysymyksistä, erityisesti sellaisista, jotka liittyvät saamelaisuuteen. Haluamme NEUVOA, jos haluat huolesi tai kysymyksesi kanssamme jakaa. Lisäksi haluamme juuri Sinut mukaan kehittämään sivuja, jakamaan omaa arkeasi tai muuten vain chättäilemään yhdessä muiden nuorten kanssa.

Sinun yhteisö - sinun äänesi