Tutustu jäseniin

Vaikuttamisen eri muodot –paneelikeskustelu

Skábmagovat film festival online edition 29.-30.1.2021

Dihtosis-toiminta laajenee alakouluihin

Saamelaiskäräjien nuorisoneuvoston ja Nuorten Akatemian Dihtosis-hanke on välittänyt saamelaistietoa ja tarjonnut toiminnallisia työpajoja yläkouluille sekä toisen asteen oppilaitoksille jo kahden vuoden ajan. Nyt hanke laajenee myös alakouluihin!

Nuorisoneuvosto julkaisee turvallisen tilan ohjeistuksen

Saamelaiskäräjien nuorisoneuvosto julkaisee Suomessa puhutuilla saamen kielillä ja suomen kielellä turvallisen tilan ohjeistuksen. Ohjeistus toimii muun muassa koulujen, järjestöjen, työpaikkojen ja tapahtumien käytettäväksi ja niillä luodaan tasa-arvoista toimintaa. Nuorisoneuvosto kokee kaikille turvallisen ja mukavan tilan luomisen olevan tärkeää myös saamelaisyhteisön sisällä.

Tieto- ja neuvontasivusto

Sivusto on suunnattu Sinulle, samelaisnuori, asuitpa missä päin maailmaa tahansa! Haluamme, että löydät täältä TIETOA sinua askarruttavista kysymyksistä, erityisesti sellaisista, jotka liittyvät saamelaisuuteen. Haluamme NEUVOA, jos haluat huolesi tai kysymyksesi kanssamme jakaa. Lisäksi haluamme juuri Sinut mukaan kehittämään sivuja, jakamaan omaa arkeasi tai muuten vain chättäilemään yhdessä muiden nuorten kanssa.

Ajankohtaista