Mun oahpahan sámegiela, mie opetan pohjoissaamea!

Heips! Mie olen Britt-Inger, 20 vuotias Enontekiöltä ja tässä on minun toinen Nuorisoneuvoston video. Tosiaan tässä videossa opetellaan pohjoissaamen alkeita ja tästä tulee olemaan ihan oma videosarja, joka ilmestyy aina kerran kuukaudessa. Toivon että innostaisin tällä videosarjalla ihmisiä opettelemaan saamenkieltä ja kiinnostumaan meidän kulttuurista. Video on suunnattu siis aivan kaikille ihmisille tilanteesta riippuen,  saamenkielestä ja sen opettelusta kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan!

Nuorisoneuvoston koronakevät

Aloittaessani nuorisoneuvoston puheenjohtajana en osannut kuvitella kevään olevan tällainen. Nuorisoneuvoston uusiin jäseniin, projekteihin, yhteistyökumppaneihin ja muihin tehtäviin on joutunut tutustumaan etänä. Nuorisoneuvosto jäsenet eivät ole vielä kertaakaan tavannut kasvokkain, mutta toivottavasti siihen saadaan muutos seuraavien kuukausien aikana.

Olen Lumi, luistelija Helsingistä ja juureni ovat Vuotsossa.

Olen Lumi Hetta ja olen 18-vuotias saamelaisnuori. Olen syntynyt Helsingissä ja viettänyt koko elämäni täällä. Juureni löytyvät Sodankylän Vuotsosta.

Saamelaiskäräjien nuorisoneuvosto ja hallituspuolueiden nuoret: Kaivoksille ei tilaa saamelaisten kotiseutualueella

Saamelaiskäräjien nuorisoneuvosto ja hallituspuolueiden nuoret: Kaivoksille ei tilaa saamelaisten kotiseutualueella

Tieto- ja neuvontasivusto

Sivusto on suunnattu Sinulle, samelaisnuori, asuitpa missä päin maailmaa tahansa! Haluamme, että löydät täältä TIETOA sinua askarruttavista kysymyksistä, erityisesti sellaisista, jotka liittyvät saamelaisuuteen. Haluamme NEUVOA, jos haluat huolesi tai kysymyksesi kanssamme jakaa. Lisäksi haluamme juuri Sinut mukaan kehittämään sivuja, jakamaan omaa arkeasi tai muuten vain chättäilemään yhdessä muiden nuorten kanssa.

SkammâČuõvv -kulttuurileiri

SkammâČuõvv on 13 – 17-vuotiaille saamelaisnuorille tarkoitettu valtakunnalllinen ja maksuton viikonloppuleiri, joka järjestetään Oulussa 23.-25.10.2020.

Utsjoen uuden koulun avajaiset

28.8.2020

Ajassa