Nuorisokiertueen päivämäärät julkaistu

Nuorisoneuvosto järjestää syksyllä 2022 saamelaisnuorille kohdistetun vapaa-ajan toiminnan kiertueen. Nuorisokiertueen järjestelyistä vastaa nuorisoneuvoston projektityöntekijä Miia Ruokojärvi. Kiertueen päivämäärät ovat nyt selvillä.

Vaalit

Saamelaiskäräjien 21 jäsentä ja neljä varajäsentä valitaan saamelaisten keskuudessa joka neljäs vuosi vaaleilla. Jokaisesta saamelaisten kotiseutualueen kunnasta on valittava vähintään kolme edustajaa Saamelaiskäräjille. Vaaleissa äänestävät ne saamelaiset, jotka on merkitty vaaliluetteloon. Äänioikeus antaa myös oikeuden olla ehdokkaana. Seuraavat vaalit järjestetään 2023.   

Taakkasiirtymä

Utsjokelainen lääkäri Heidi Eriksen on syventynyt urallaan mielenterveyteen. Hän kokee työssään, kuinka periytyvät traumat saattaa heittää varjoja sukupolvienkin takaa. Kulttuuri elää kuitenkin vahvana niin vasta- kuin myötätuulessa, yksin kuin yhdessäkin. Iloa ja ylpeyttä identiteetistä ja juurista on aina löydettävissä, ja apukeinoja tarjolla!

Turvallisen tilan ohjeistus

Nuorisoneuvoston turvallisen tilan ohjeistus on muun muassa koulujen, järjestöjen, työpaikkojen ja tapahtumien käytettäväksi ja niillä luodaan tasa-arvoista toimintaa. Kaikille turvallisen ja mukavan tilan luominen on tärkeää myös saamelaisyhteisön sisällä.

Ajankohtaista

Tieto- ja neuvontasivusto

Sivusto on suunnattu Sinulle, saamelaisnuori, asuitpa missä päin maailmaa tahansa! Haluamme, että löydät täältä TIETOA sinua askarruttavista kysymyksistä, erityisesti sellaisista, jotka liittyvät saamelaisuuteen. Haluamme NEUVOA, jos haluat huolesi tai kysymyksesi kanssamme jakaa. Lisäksi haluamme juuri Sinut mukaan kehittämään sivuja, jakamaan omaa arkeasi tai muuten vain chättäilemään yhdessä muiden nuorten kanssa.

Sinun yhteisö - sinun äänesi