Nuorisoneuvoston viestinnän koulutus ja kokous

Nuorisoneuvoston jäsenille järjestettiin some-vaikuttamisen ja viestinnän koulutuspäivä 19.9.2020 Rovaniemellä.

Saamelaiskäräjien nuorisoneuvosto ja hallituspuolueiden nuoret: Kaivoksille ei tilaa saamelaisten kotiseutualueella

Saamelaiskäräjien nuorisoneuvosto ja hallituspuolueiden nuoret: Kaivoksille ei tilaa saamelaisten kotiseutualueella

Mun oahpahan sámegiela, mie opetan pohjoissaamea!

Heips! Mie olen Britt-Inger, 20 vuotias Enontekiöltä ja tässä on minun toinen Nuorisoneuvoston video. Tosiaan tässä videossa opetellaan pohjoissaamen alkeita ja tästä tulee olemaan ihan oma videosarja, joka ilmestyy aina kerran kuukaudessa. Toivon että innostaisin tällä videosarjalla ihmisiä opettelemaan saamenkieltä ja kiinnostumaan meidän kulttuurista. Video on suunnattu siis aivan kaikille ihmisille tilanteesta riippuen,  saamenkielestä ja sen opettelusta kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan!

Olen Lumi, luistelija Helsingistä ja juureni ovat Vuotsossa.

Olen Lumi Hetta ja olen 18-vuotias saamelaisnuori. Olen syntynyt Helsingissä ja viettänyt koko elämäni täällä. Juureni löytyvät Sodankylän Vuotsosta.

Tieto- ja neuvontasivusto

Sivusto on suunnattu Sinulle, samelaisnuori, asuitpa missä päin maailmaa tahansa! Haluamme, että löydät täältä TIETOA sinua askarruttavista kysymyksistä, erityisesti sellaisista, jotka liittyvät saamelaisuuteen. Haluamme NEUVOA, jos haluat huolesi tai kysymyksesi kanssamme jakaa. Lisäksi haluamme juuri Sinut mukaan kehittämään sivuja, jakamaan omaa arkeasi tai muuten vain chättäilemään yhdessä muiden nuorten kanssa.

Saamelaisalueen liikunta ja liikunnan harrastaminen -selvitystyö

Selvitystyön julkistamis- ja keskustelutilaisuus, Inari, Sajos ke 30.9.2020 klo 14-16

Saamen kielten viikko

19.-25.10.2020

SkammâČuõvv -kulttuurileiri

SkammâČuõvv on 13 – 17-vuotiaille saamelaisnuorille tarkoitettu valtakunnalllinen ja maksuton viikonloppuleiri, joka järjestetään Oulussa 23.-25.10.2020.

Ajassa

Tutustu jäseniin