Hae mukaan!

Oletko kiinnostunut tulemaan mukaan nuorisoneuvoston toimintaan? Seuraava nuorisoneuvosto aloittaa toimintansa vuoden 2020 alusta. Syksyn 2019 aikana tulemme etsimään uusia innokkaita tulevia nuorisoneuvostolaisia seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

Lähde mukaan toimintaan!

Nuorisoneuvosto muodostuu seitsemästä varsinaisesta jäsenestä, heidän varajäsenistään sekä mahdollisuuksien mukaan nuorisoneuvosto voi nimetä itselleen maksimissaan viisi asiantuntijajäsentä. Nuorisoneuvoston toimikausi on kaksivuotinen.

Neuvoston jäsenten ei tarvitse olla Saamelaiskäräjien jäseniä, eikä heidän tarvitse asua saamelaisalueella. Myöskään saamen kieli äidinkielenä ei ole välttämättömyys, mutta saamen kielen taito on toivottavaa. Nuorisoneuvoston valinnassa tullaan ottamaan huomioon, että jäsenet edustavat mahdollisimman kattavasti koko saamelaisaluetta sekä eri kieliryhmiä.

Hae mukaan, jos olet:
  • Aktiivinen saamelaisnuori ja kiinnostunut ajamaan saamelaisnuorten asioita,
  • Varsinaiseksi jäseneksi, jos olet nuorisoneuvoston asettamishetkellä 18-28-vuotias,
  • Asiantuntijajäseneksi ,jos olet asettamishetkellä 15-17-vuotias

Voit myös ehdottaa jotakuta toista henkilöä nuorisoneuvostoon hänen suostumuksellaan. Nuorisoneuvosto tekee ehdotuksen tulevasta kokoonpanostaan ja Saamelaiskäräjien täyskokous vahvistaa päätöksen.

Nuorisoneuvostoon voit hakea lähettämällä hakemuskirjeen nuorisosihteerille 1.12.2019 mennessä joko postitse:

Nuorisosihteeri Elli-Marja Hetta
Saamelaiskulttuurikeskus Sajos
FIN-99870 Inari

 sähköisesti:

elli-marja.hetta(at)samediggi.fi

Tai täyttämällä hakulomakkeen.

Heräsikö kysyttävää?

Olisitko kiinnostunut toimimaan nuorisoneuvostossa? Onko sinulla mielessäsi jokin asia mitä nuorisoneuvosto voisi edistää?

Ota yhteyttä