Yhteispohjoismainen saamelaisnuorten konferenssi

26.8.2021

Konferenssin teemana on ilmastonmuutos. Arktiset alkuperäiskansat kokevat ilmastonmuutoksen rajuimmin. Saamelaisnuoret ovat erityisen huolissaan ilmastonmuutoksen vaikutuksesta saamelaisten perinteisiin elinkeinoihin ja saamelaiskulttuuriin.

Konferenssi on maksuton ja avoin kaikille saamelaisnuorille.

 

Saamelaisen parlamentaarisen neuvoston alainen nuorisoneuvosto järjestää kahden vuoden välein pohjoismaisen saamelaisnuorten konferenssin. Konferenssi järjestetään yhteistyönä Norjan, Ruotsin ja Suomen Saamelaiskäräjien nuorisotoimijoiden kanssa. Konferenssin pääjärjestänä toimii Saamelaiskäräjien nuorisoneuvosto.

 

Aika: 26.8.2021 Suomen aikaa klo 9.00-15.00

Paikka: Zoom

Teema: ilmastonmuutos

Kutsu (pdf)

 

Ilmoittautuminen (linkki webropol-kyselyyn)

Ilmoittautuminen päättyy 25.8.2021 klo 12.00.

 

Lisätietoja:

 

projektityöntekijä Milla Pulska
puh. 0406695295
sähköposti: milla.pulska(at)samediggi

Työpajat

Youth4Nature: Tarinankerronta

Ilmastokriisi voi aiheuttaa ahdistusta ja lamaantumista. Tämä työpaja on ilmastonmuutoksen katastrofisia narratiiveja vastaan tarinankerronta työkaluna. Tarinat ja kertomukset kuvastavat sosiaalisia yhteisöjä ja kulttuuria. Työpajan aikana opit kanavoimaan energiaasi tarinankerronnan ratkaisuihin ja narratiiveihin. Työpajassa jaetaan tarinankerrontaan liittyviä vinkkejä sekä tehdään yhdessä harjoituksia.

Kieli: englanti

 

 

Emmi Nuorgam: Some ja vaikuttaminen

Ammattiviestijä, kirjoittaja, mediatuottaja ja somevaikuttaja Emmi Nuorgamin työpajassa käsitellään saamelaisen yhteiskunnan kehittämistä vaikuttamisen näkökulmasta. Mitä on yhteiskunnallinen vaikuttaminen? Entä moderni aktivismi? Työpajassa mietitään erilaisia vaikuttamisen keinoja sekä etsitään itselle paras vaikuttamiskeino. Työpaja sisältää harjoituksen.

Kieli: suomi

Pauliina Feodoroff: Ilmastoaktivismi Sápmi

Kolttasaamelaisen teatteriohjaaja ja artivisti/aktivisti Pauliinan Feodoroffin työpajassa kartoitetaan yhdessä nuorten saamelaisten kanssa heidän elinpiirien havaintoja. Mitä olemme ilmastonmuutoksen myötä menettämässä? Mitä paikalliset voivat tehdä? Minkälaisten mekanismien kautta voidaan jakaa tietoa? Kuinka luoda yhtenäistä viestiä ja linjausta? Mikä on se viesti?

Kieli: englanti

 

Jaamme ilmoittautuneet työpajoihin ja pyrimme ottamaan toiveet huomioon.