Tervetuloa Saamelaiskäräjien nuorisoneuvoston tieto- ja neuvontasivustolle!

Mukava, että olet löytänyt meidän nettisivuille! Me nuorisoneuvostossa iloitsemme, kun olemme päässet vihdoin avaamaan nämä sivut ja toivomme, että voimme tarjota tietoa, viihdyttää ja olla yhtenä viestintäpaikkana nuorten keskuudessa.

Sivuiltamme löydät muun muassa tietoa nuorisoneuvostosta ja sen toiminnasta, saamelaisnuorten tieto- ja neuvontapalveluita ja videoblogeja. Myöhemmin pääset myös kirjoittelemaan keskustelufoorumille.

Sivut ovat osa DigiÁrran-hanketta, joka on nuorisoneuvoston ja Aluehallintoviraston yhteistyötä. Hankkeen ja näiden sivujen tarkoituksena on kehittää digitaalista nuorisotyötä, jotta saamelaisnuoret pääsevät kohtaamaan toisensa ja saavat tietoa sydämenkielellä. Sivuilla on tietoa muun muassa seksuaali- ja mielenterveysasioista.

Olemme erityisen ylpeitä, kun pääsemme julkaisemaan laajan seksuaalisuuden sanakirjan pohjois-, inarin-, ja koltansaamen kielellä.  Seksuaalisanakirjat löydät täältä.

Nuorisoneuvostolla ja Saamelaiskäräjillä on paljon toimintaa, joka ei aina saa yhtä paljon huomiota kuin poliittinen toiminta. Toivomme, että omalta osaltamme pystymme tarjoamaan saamenkielisiä nuortenpalveluita ja  tuomaan esille saamen kieltä.  On erityisen hienoa julkaista nettisivut juuri tänä vuonna, Unescon alkuperäiskansojen kielten vuonna.

Tieto- ja neuvontasivustoa kehitetään jatkuvasti. Otamme vastaan sisältöideoita. Jos sinulla on ideoita sivuston sisällöstä, ota yhteyttä hanketyöntekijäämme.

Tervetuloa viettämään aikaa sivuillemme!

 

Toivoo Risten Mustonen,

nuorisoneuvoston puheenjohtaja
21.10.2019


Tutustu myös