Ja eikun leipomaan!

Nuorisoneuvoston De-hankkeessa järjestettiin saamenkielistä nuorten vapaa-ajan toimintaa. Inarissa ja Sevettijärvellä järjestetyissä saamenkielisissä nuorten illoissa leivoimme herkullisia muffinsseja. Muffinssien resepti käännettiin pohjoissaameksi, inarinsaameksi ja koltansaameksi. Ja sitten leipomaan!!!!

Ainekset (12 kpl)

  • 100 g voita
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 1/2 tl vaniljasokeria
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 80 g maitosuklaata (4 Pätkis-patukkaa)
  • 1 1/2 dl maustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 2 kpl munaa

Kuorrutus

  • 3 1/2 dl tomusokeria (siivilöitynä)
  • 50 g voita (huoneenlämpöisenä)
  • 125 g tuorejuustoa (ei kevyttä)
  • 1/8 tl elintarvikeväriä (punaista)

Pinnalle

  • 40 g maitosuklaata (2 Pätkis-patukkaa)
  • 1 rkl koristerakeita

Leivo pätkis-kuppikakut näin:

 (55 min; aktiivinen25 min, passiivinen30 min)

  • Sulata rasva ja anna jäähtyä.
  • Sekoita kuivat aineet ja paloitellut pätkikset keskenään.
  • Vatkaa rasvan joukkoon vispilällä jogurtti ja munat. Sekoita joukkoon kuivat aineet. (Taikinaa ei tarvitse vatkata koneella.)
  • Jaa taikina muffinipellille voideltuihin tai paperisiin vuokiin. Voit myös kiinnittää leivinpaperipalat voideltuihin muffinipellin koloihin.
  • Paista pätkis-kuppikakkuja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Jäähdytä. Valmista kuorrutus. Vatkaa tomusokeri ja pehmeä voi sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Lisää tippa elintarvikeväriä. Vatkaa, kunnes seos on kuohkeaa. Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa, ettei kuorrutuksen rakenne kärsi.
  • Pursota kuorrutus pätkis-kuppikakuille. Viimeistele pätkispaloilla ja koristerakeilla.