Saamelaisalueen liikunta ja liikunnan harrastaminen

Selvitystyön julkistamis- ja keskustelutilaisuus, Inari, Sajos ke 30.9.2020 klo 14-16

Selvitystyön tavoitteena oli kartoittaa saamelaisalueen kuntien liikuntaan liittyviä resursseja, tarpeita ja mahdollisuuksia sekä saamelaisnuorten näkemyksiä liikuntakulttuurista ja liikunnan mahdollisuuksista. Selvitystyön ollessa ensimmäinen laatuaan, se tarjoaa myös hyödyllistä tietoa tutkimuksellisesta ja ymmärrystä lisäävästä näkökulmasta. Selvitystyön tuloksia voidaan edelleen hyödyntää esimerkiksi alueen liikunnan kehittämiseen tasa-arvoisesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Kuntien näkökulman kartoittamisella sekä saamelaisnuorten haastatteluilla on saatu kerättyä arvokasta tietoa liikunnan tilasta ja mahdollisuuksista saamelaisalueella.

Tilaisuus aloitetaan kahvitarjoilulla. Opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastaja Sari Virta kertoo puheenvuorossaan näkökulmia saamelaisalueen liikuntaan ja liikunnan harrastamiseen. Muita puheenvuoroja kuullaan Lapin Liikunnalta, Saamelaiskäräjiltä ja Saamelaiskäräjien Nuorisoneuvostolta, Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKESiltä sekä paikallisilta urheiluseuroilta ja järjestöiltä.

Ilmoittautuminen:

Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille asiasta kiinnostuneille. Ilmoittautuminen 23.9.2020 mennessä, https://link.webropolsurveys.com/S/1FFFF46F078E09C1

Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteyksin. Koronatilanteesta johtuen tilaisuus voidaan mahdollisesti järjestää myös kokonaan etäyhteyksin (zoom).

Pyrimme tarjoamaan mahdollisimman turvalliset olosuhteet tilaisuudelle. Sajoksessa toteutetaan epidemiaan liittyviä torjuntatoimia viranomaismääräyksin: siivousta on tehostettu, käsidesiä on saatavilla ja kokoustilassa on väljyyttä. Pyydämme huomioimaan turvavälit sekä huolehtimaan käsi- ja yskimishygieniasta. Ethän tule tapahtumaan sairaana. Tilaisuuden osallistujamäärää on rajattu ja täytämme paikat ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Lisätiedot:

Saamelaiskäräjät, nuorisosihteeri, Elli-Marja Hetta, puh. 050 382 5179

elli-marja.hetta(at)samediggi.fi

 

Lapin Liikunta ry, seurakehittäjä Suvi Karusaari, puh. 040 847 1321

suvi.karusaari(at)lapinliikunta.fi

 

KUTSU _ suomeksi

 

Bures boahtin! Pueʹtted tiõrvân! Pyeri puáttim! Tervetuloa!

 

Muita tapahtumia