Niila Rahko

Niila Rahko on kotoisin Rovaniemeltä. Hän on ollut nuorisoneuvoston toiminnassa mukana sen perustamisesta saakka.

Niila Rahko on 28-vuotias rovaniemeltä lähtöisin oleva nuori. Tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee Oulussa. Koulutukseltaan Niila on mielenterveyspuolelle suuntautunut sairaanhoitaja. Vapaa-ajan harrastuksikseen hän mainitsee mm. elektroniikan rakentelun. Haaveena hänellä on kouluttautua saamenkieliseksi psykoterapeutiksi ja muuttaa saamelaisalueelle.

Niila on ollut mukana nuorisoneuvostossa aivan sen alkujuurilta saakka. Kipinän vaikuttaa saamelaisnuorten asioihin hän on saanut isosiskoltaan.

“Toivoisin että nuorisoneuvosto voisi vaikuttaa saamelaisnuorten oikeuksiin ja mahdollisuuksiin toimia ja tehdä omalla kielellä, sekä harjoittaa omaa kulttuuria vapaasti valtakunnallisesti. Olen iloinen että nune on saamelaiskäräjillä vakavasti otettu lautakunta, sekä päättävissä virkamieselimissä valtion tasolla asioidemme vakavuus ymmärretään.”, pohtii Niila, kun häneltä kysytään mitä asioita hän odottaa nuorisoneuvoston ajavan nyt ja tulevaisuudessa.

Terveiset uusille nuorisoneuvostolaisille: “Jaksakaa uskoa toisiinne, muistakaa että olette kaikki samalla asialla. Tukekaa toisianne, rakentakaa yhteistä tulevaa vilpittömästi.”