Lilja Ljetoff

Olen Njõlljokk Miklai Kaurrâʹl Lilja, Lilja Ljetoff, 17-vuotias ja kotoisin Sevettijärveltä. Muutin Tampereelle lukioon 2020 ja asun täällä edelleen. Rakastan vaeltamista ja muutenkin liikunta on tärkeä osa elämää. Myös ruoanlaitto ja lukeminen ovat tärkeitä minulle. Kiinnostus saamelaisia koskevia asioita ja oikeuksia kohtaan on alkanut kasvaa ja yhteisten asioiden ajaminen tuntuu tärkeältä. Sitä kautta haluan pyrkiä olemaan enemmän mukana toiminnassa. Toimin nuorisoneuvoston asiantuntiajäsenenä. 

Toivon, että nuorisoneuvostossa saamme aikaan asioita, joiden kautta yhteisöjen ja yksilöiden asemat ja heitä koskevat asiat paranisivat ja helpottuisivat.  
Mahtavaa jos nämä asiat kiinnostaa muitakin ja haluaa tulla mukaan vaikuttamaan. Jäsenyyden kautta saa todennäköisesti uusia mielenkiintoisia kokemuksia ja oppii varmasti paljon.   

En näe missä olisin 20 vuoden kuluttua, mutta toivon iloa, haasteita ja onnellisuutta ja sitä, että silloinkin saisin tukea läheisiltä kaikessa mitä teen. Toivon myös että olisin saavuttanut jonkin itselleni merkittävän asian elämässäni.  

Lempivuodenaika: kevät, koska kesä on aluillaan ja talveen on kaikkein pisin aika. 
Suosikkileffa/kirja: yksi suosikkini on Jean M. Untinen-Auelin kirjoittama Maan lapset kirjasarja.

 

Toimii nuorisoneuvostossa ensimmäistä kauttaan jäsenenä ja asiantuntijana.