Nuorisoneuvosto osallistuu YK:n alkuperäiskansojen pysyvään foorumiin (UNPFII)

Nuorisoneuvoston varapuheenjohtaja Maria Mäkinen osallistuu YK:n alkuperäiskansojen pysyvään foorumiin (UNPFII) 25.4.-5.5.2022 New Yorkissa. Foorumin 21. istunnon pääteemana on “Indigenous peoples, business, autonomy and the human rights principles of due diligence including free, prior and informed consent”.

  – Tapahtuman ensimmäinen viikko on jo ohi ja on ollut mahtava kokemus päästä koronarajoitusten jälkeen tapaamaan muita alkuperäiskansoihin kuuluvia nuoria ja osallistumaan pysyvään foorumiin nuorisoneuvoston edustajana, kertoo nuorisoneuvoston varapuheenjohtaja Maria Mäkinen. 

Pysyvän foorumin tehtävänä on nostaa keskusteluun alkuperäiskansoja koskevia kysymyksiä erityisesti taloudellisen ja sosiaalisen kehityksen, kulttuurin, ympäristökysymysten, koulutuksen, terveyden ja ihmisoikeuksien alueelta. Pysyvä foorumi antaa suosituksia sekä toimii keskeisenä foorumina valtioiden, alkuperäiskansojen sekä YK:n erityisjärjestöjen väliselle vuoropuhelulle. Se kokoontuu istuntoonsa kerran vuodessa YK:n päämajassa New Yorkissa. 

Pysyvän foorumin istuntoihin osallistuminen on osa nuorisoneuvoston toimintasuunnitelmaan kirjattua toimintaa.  

Lue lisää foorumista.

 Lue lisää nuorisoneuvoston kansainvälisestä toiminnasta.

 

Lisätietoja: 

Anni-Sofia Niittyvuopio, nuorisoneuvoston puheenjohtaja 

anni-sofia.niittyvuopio(at)samediggi.fi 

010 839 3142 

  

Elli-Marja Hetta, Saamelaiskäräjien nuorisosihteeri 

elli-marja.hetta(at)samediggi.fi 

010 8393134 


Tutustu myös