Dihtosis-mobiilipeli

Haluatko oppia ja oivaltaa lisää saamelaiskulttuurista?
Sukella saamelaiskulttuuriin mobiilipelin muodossa!

Nuorisoneuvosto on julkaissut yhdessä Nuorten Akatemian kanssa Sukellus saamelaiskulttuuriin –mobiilipelin. Pelin avulla pyritään lisäämään tietoisuutta saamelaiskulttuurista eri näkökulmien kautta.

Seppo-pelialustalla pelattava saamelaisaiheinen mobiilipeli on suunnattu yläkoulun lisäksi toisen asteen opiskelijoille. Peli auttaa oppilaita ympäri Suomen oppimaan ja oivaltamaan saamelaisuudesta ja saamelaiskulttuurista ja se käsittelee mm. saamelaisten historiaa, nykypäivän ilmiöitä ja henkilöitä, saamenpukua, kulttuurista omimista sekä perinteisiä elinkeinoja. 

Seppo-mobiilipelin tavoite on innostaa kasvattajia, opettajia ja valmentajia opettamaan lapsille ja nuorille saamelaisista ja saamelaiskulttuurista.  Peli sisältää perustietoa saamelaisista sekä soveltavia ja syventäviä harjoituksia. Pelin kautta nuoria kannustetaan toimimaan itse ja luomaan aiheesta omia mielipiteitä sekä keskustelemaan niistä yhdessä toisten nuorten kanssa.

Sukellus saamelaisuuteen-peli julkaistaan Saamelaisten kansallispäivän alla ja se on hyvä tapa hyvä tapa tutustua ja syventyä saamelaiskulttuuriin yhdessä hankkeen muiden materiaalien kanssa.

TILAA MAKSUTON PELI TÄSTÄ. 

Peliä pelataan pienryhmissä puhelimen, tabletin tai tietokoneen avulla. Helppokäyttöinen peli tempaisee mukaansa opettaen samalla aiheesta hauskalla ja motivoivalla tavalla. Peli kannustaa aktiivisuuteen, sillä pistesaalis kasvaa vain tekemällä!