Saamelaisnuori – tule kertomaan näkemyksiäsi totuus- ja sovintokomissaarien valintoja koskien

Saamelaiskäräjien nuorisoneuvosto järjestää saamelaisnuorille kuulemistilaisuuden totuus- ja sovintokomissaarien valinnoista to 12.11.2020 klo 18.00-20.30.

Tilaisuus pidetään etäyhteyksin (zoom) ja se on tarkoitettu kaikille saamelaisnuorille asuinpaikasta riippumatta.

Ilmoittautuminen 8.11.2020 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/DD8A9F027EC95C39

Kuulemistilaisuuksien puheenjohtajana toimii psykiatrinen sairaanhoitaja Niila Rahko ja sihteerinä Saamelaiskäräjien ma. suunnittelija Heli Aikio.   Kuulemistilaisuudessa on aluksi yhteinen suomenkielinen osuus, jossa kuullaan prosessin etenemisestä ja näytetään komissaariehdokkaiden videot. Tämän jälkeen jakaannutaan kieliryhmittäin. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydämme ilmoittamaan tilaisuudessa käyttämäsi kielen.

Lähetämme ilmoittautuneille sähköpostitse linkin kuulemistilaisuuksiin, osallistumisohjeet sekä eettisen ohjeistuksen tilaisuuksien keskustelun pohjalle. Kuulemistilaisuudet nauhoitetaan ja nauhoitteita säilytetään Saamelaiskäräjillä kaksi viikkoa tilaisuuden jälkeen raportoinnin tukena. Kaikista kuulemistilaisuuksista laaditaan muistio ja muistioiden pohjalta kootaan raportti Saamelaiskäräjien hallituksen ja täyskokouksen käyttöön komissaarien valintaa koskevan päätöksenteon tueksi.

Etäkuulemistilaisuuksien lisäksi oman näkemyksensä totuus- ja sovintokomissaareilta vaadittavista ominaisuuksista ja osaamisesta sekä tukensa ehdolla oleville henkilöille voi ilmaista Saamelaiskäräjille myös sähköpostitse info(at)samediggi.fi, postitse osoitteeseen Saamelaiskäräjät, Sajos, 99870 Inari tai puhelimitse ennalta ilmoitettuina puhelinaikoina.

 

Lisätietoja:

Nuorisosihteeri, Elli-Marja Hetta, 050 382 5179 / 010 839 3134, elli-marja.hetta(at)samediggi.fi

Sihteeri, ma. suunnittelija Heli Aikio, 040 676 5102 / 010 839 3107, heli.aikio(at)samediggi.fi

 

Saamelaiskäräjien sivusto saamelaisten totuus- ja sovintokomissiosta

 


Tutustu myös