Sukellus saamelaiskulttuuriin -mobiilipelistä uusi versio etäopetusta varten

Nuorisoneuvoston ja Nuorten Akatemian Sukellus saamelaiskulttuuriin –mobiilipeli on päivitetty uuteen versioon etäopetusta varten. Aiemmin tänä vuonna julkaistun pelin avulla pyritään lisäämään tietoisuutta saamelaiskulttuurista eri näkökulmien kautta.

Seppo-pelialustalla pelattava saamelaisaiheinen mobiilipeli on suunnattu yläkoulun lisäksi toisen asteen opiskelijoille. Peli auttaa oppilaita ympäri Suomen oppimaan ja oivaltamaan saamelaisuudesta ja saamelaiskulttuurista ja se käsittelee mm. saamelaisten historiaa, nykypäivän ilmiöitä ja henkilöitä, saamenpukua, kulttuurista omimista sekä perinteisiä elinkeinoja.  Pelin kautta nuoria kannustetaan toimimaan itse ja luomaan aiheesta omia mielipiteitä sekä keskustelemaan niistä yhdessä toisten nuorten kanssa.

Vaikka peli on toiminut myös etäopetuksessa sellaisenaan, on peli nyt muokattu etäopetukseen entistä paremmin sopivaksi. Peli on oppilaitoksille täysin maksuton eli oppilaitoksella ei tarvitse olla Seppo-lisenssiä valmiina. Oppilaat voivat pelata peliä puhelimilla, tableteilla tai tietokoneilla. Pelistä löytyy monenlaisia ja eri tasoisia tehtäviä. Pelitehtävissä on myös mahdollisuus käyttää luovuutta, eli vastausta saatetaan pyytää kuvan, ääni- tai videotiedoston muodossa. Pelaajien on myös mahdollista valita aihealueesta sen, mikä heitä eniten kiinnostaa. Helppokäyttöinen peli tempaisee mukaansa opettaen samalla aiheesta hauskalla ja motivoivalla tavalla. Peli kannustaa aktiivisuuteen, sillä pistesaalis kasvaa vain tekemällä!

TILAA SUKELLUS SAAMELAISKULTTUURIIN -etäpeli tästä. 

Dihtosis -hanke on Saamelaiskäräjien nuorisoneuvoston ja Nuorten Akatemian yhteishanke, jonka tavoitteena on lisätä valtaväestöön kuuluvien nuorten tietoisuutta saamelaisista. Tiedon ja hankkeen materiaalien avulla pyritään nostamaan saamelaiset ja saamelaiskulttuuri osaksi nuorten arkitietoa. Aiheen innostava käsittely ehkäisee samalla saamelaislapsiin ja –nuoriin kohdistuvaa syrjintää, ja vahvistaa saamelaisalueen ulkopuolella asuvien saamelaisnuorten identiteettiä.  Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisää Dihtosis -hankkeesta.

 

Lisätietoja:

Vs. nuorisosihteeri, Saamelaiskäräjät, Elli-Marja Hetta, 050 382 5179, elli-marja.hetta(at)samediggi.fi

Projektipäällikkö, Nuorten Akatemia, Ulla Saalasti. 040 567 4203, ulla.saalasti(at)nuortenakatemia.fi